Meggyes aprósütemény hozzávalók:
3 tojás sárgája
8 dkg cukor
14 dkg vaj
20 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
2 vaníliás cukor
Meggyes aprósütemény elkészítése:
A vajat a cukorral egy magasabb lábasban krémesre kavarod.
Egyenként hozzáadod a tojás sárgákat, közben folyamatosan kavarod.
Beleszórod a vaníliás cukrot és a citrom héjat és tovább kavarod.
Folyamatosan kavarva hozzáadod a lisztet is.
A masszából kezeiddel egy labdát formázol. A massza finom és könnyen formázató.
A „labdát” dió nagyságú darabokra osztod, kerekekre formázod és egy sütőpapirral bélelt tepsibe helyezed őket.
Csináld a közepüket lyukasra és helyezd bele a meggyszemeket.
A tepsit a 170 fokra előmelegített sütőbe teszed, a sütő közepébe, azonban alá helyezz egy üres tepsit. Ha nincs még egy ugyanolyan méretű tepsid, akkor helyezd a meggyes tepsit a sütő legfelső szintjére.
20-25 percig sütöd. Akkor vannak kész, ha a tetejük aranysárgára színeződik és a meggyszemek összezsugorodnak.
Ha kihűltek, megszórod porcukorral.
Végül, gőz felett megolvasztasz 5 dkg csokit, melyet egy zacskóba csorgatsz. Kivágod az egyik sarkát és csíkokat rajzolsz a sütik tetejére.
A meggyes aprósütemény receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás