Meggyes aprósütemény hozzávalók:

3 tojás sárgája

8 dkg cukor

14 dkg vaj

20 dkg liszt

1 citrom reszelt héja

2 vaníliás cukor

meggy

Meggyes aprósütemény elkészítése:

A vajat a cukorral egy magasabb lábasban krémesre kavarod.

Egyenként hozzáadod a tojás sárgákat, közben folyamatosan kavarod.

Beleszórod a vaníliás cukrot és a citrom héjat és tovább kavarod.

Folyamatosan kavarva hozzáadod a lisztet is.

A masszából kezeiddel egy labdát formázol. A massza finom és könnyen formázató.

A „labdát” dió nagyságú darabokra osztod, kerekekre formázod és egy sütőpapirral bélelt tepsibe helyezed őket.

Csináld a közepüket lyukasra és helyezd bele a meggyszemeket.

A tepsit a 170 fokra előmelegített sütőbe teszed, a sütő közepébe, azonban alá helyezz egy üres tepsit. Ha nincs még egy ugyanolyan méretű tepsid, akkor helyezd a meggyes tepsit a sütő legfelső szintjére.

20-25 percig sütöd. Akkor vannak kész, ha a tetejük aranysárgára színeződik és a meggyszemek összezsugorodnak.

Ha kihűltek, megszórod porcukorral.

Végül, gőz felett megolvasztasz 5 dkg csokit, melyet egy zacskóba csorgatsz. Kivágod az egyik sarkát és csíkokat rajzolsz a sütik tetejére.

A meggyes aprósütemény receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc