Meggyes-mákos muffin hozzávalók:
10 dkg meggybefőtt
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
fél teáskanál vaníliaaroma
2 tojás
12 dkg liszt
3 dkg darált mák
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál őrölt fahéj
1 citrom
4 evőkanál tej
fehércsoki
A mázhoz
10 dkg csokoládé
10 dkg vaj
2 evőkanál tejszín
10 dkg porcukor
A tetejére
lecsöpögtetett magozott meggybefőtt
Meggyes-mákos muffin elkészítése:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral kibéleljük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mákkal és a fahéjjal.
A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat.
A masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belereszeljük a citrom héját, végül fellazítjuk egy kis tejjel.
A masszába belekeverjük a lecsöpögtetett meggyszemeket, majd a formákba adagoljuk.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A darabokra tört fehér csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és tejszínnel, majd levesszük a gőzről, és hozzászórjuk a porcurot.
Addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik benne, aztán, ha már kihűlt, rákenjük a kész muffinokra.
0 hozzászólás