Meggyes-mákos muffin hozzávalók:

10 dkg meggybefőtt

15 dkg puha vaj

15 dkg cukor

fél teáskanál vaníliaaroma

2 tojás

12 dkg liszt

3 dkg darált mák

1 teáskanál sütőpor

fél teáskanál őrölt fahéj

1 citrom

4 evőkanál tej

fehércsoki

A mázhoz

10 dkg csokoládé

10 dkg vaj

2 evőkanál tejszín

10 dkg porcukor

A tetejére

lecsöpögtetett magozott meggybefőtt

Meggyes-mákos muffin elkészítése:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral kibéleljük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mákkal és a fahéjjal.

A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília aromával, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat.

A masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd belereszeljük a citrom héját, végül fellazítjuk egy kis tejjel.

A masszába belekeverjük a lecsöpögtetett meggyszemeket, majd a formákba adagoljuk.

Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A darabokra tört fehér csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és tejszínnel, majd levesszük a gőzről, és hozzászórjuk a porcurot.

Addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik benne, aztán, ha már kihűlt, rákenjük a kész muffinokra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc