Meggyes nyúl paté tésztában sütve hozzávalók:

A tésztához:

350 g fehér finomliszt (BL55)

180 g vaj szobahőmérsékleten

1 evőkanál konyak

2 db tojás

1 tojássárga a tészta megkenéséhez

őrölt bors

A töltelékhez:

2 db nyúlcomb

egy tenyérnyi libaháj

2 db salotta

2 evőkanál balzsamecet

2 evőkanál portói

1 db tojás

60 g aszalt meggy

1 teáskanál kínai ötfűszer

só, bors

vaj sütéshez

Meggyes nyúl paté tésztában sütve elkészítése:

A tésztához a vajat a liszttel összegyúrjuk, majd a tojásokat, borsot, és a konyakot hozzáadjuk.

Összedolgozás után fóliába tekerve pihentettjük a hűtőben legalább fél órát.

A nyúlhúst a csontokról lefejtjük, lehetőleg szeletekre vágjuk, majd öntöttvas serpenyőben vajon hirtelen barnára sütjük. Félretesszük hűlni. A visszamaradt vajra rádobjuk a nagyon finomra vágott hagymát, majd mikor üvegesedik, felöntjük portóival és balzsamecettel. Felkapargatjuk a suc-öt, sűrűre forraljuk (pillanatok alatt felforr).

Ledaráljuk a kihűlt húst a libahájjal együtt, majd a serpenyőben lévő lét hozzáöntjük. Gazdagon sózzuk, borsozzuk.

A tojást, a kínai ötfűszert, és a meggyet is hozzáadjuk. Összekeverjük a hozzávalókat, és félretesszük.

Ezután a tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk 1:2 arányban.

Fél cm vastagra nyújtjuk mindkettőt. A nagyobbik tészta lappal kell kibélelni a 20 cm átmérőjű, magas, kivajazott, -lisztezett piteformát. Belekanalazzuk a tölteléket, beborítjuk a kisebbik kinyújtott tésztával. Fontos, hogy vágjunk két lyukat a tetején az eltávozó gőznek. Tojássárgájával megkenhetjük a tetejét.

250 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd lejebb vesszük 180 fokra és így sütjük 30 percet.

Megvárjuk, míg langyosra hűl.

A nyúlhúsos egytálétel receptet házi savanyúsággal, csípős mustárral tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc