Meggyes nyúl paté tésztában sütve hozzávalók:
A tésztához:
350 g fehér finomliszt (BL55)
180 g vaj szobahőmérsékleten
1 evőkanál konyak
2 db tojás
1 tojássárga a tészta megkenéséhez
őrölt bors
A töltelékhez:
2 db nyúlcomb
egy tenyérnyi libaháj
2 db salotta
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál portói
1 db tojás
60 g aszalt meggy
1 teáskanál kínai ötfűszer
só, bors
vaj sütéshez
Meggyes nyúl paté tésztában sütve elkészítése:
A tésztához a vajat a liszttel összegyúrjuk, majd a tojásokat, borsot, és a konyakot hozzáadjuk.
Összedolgozás után fóliába tekerve pihentettjük a hűtőben legalább fél órát.
A nyúlhúst a csontokról lefejtjük, lehetőleg szeletekre vágjuk, majd öntöttvas serpenyőben vajon hirtelen barnára sütjük. Félretesszük hűlni. A visszamaradt vajra rádobjuk a nagyon finomra vágott hagymát, majd mikor üvegesedik, felöntjük portóival és balzsamecettel. Felkapargatjuk a suc-öt, sűrűre forraljuk (pillanatok alatt felforr).
Ledaráljuk a kihűlt húst a libahájjal együtt, majd a serpenyőben lévő lét hozzáöntjük. Gazdagon sózzuk, borsozzuk.
A tojást, a kínai ötfűszert, és a meggyet is hozzáadjuk. Összekeverjük a hozzávalókat, és félretesszük.
Ezután a tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk 1:2 arányban.
Fél cm vastagra nyújtjuk mindkettőt. A nagyobbik tészta lappal kell kibélelni a 20 cm átmérőjű, magas, kivajazott, -lisztezett piteformát. Belekanalazzuk a tölteléket, beborítjuk a kisebbik kinyújtott tésztával. Fontos, hogy vágjunk két lyukat a tetején az eltávozó gőznek. Tojássárgájával megkenhetjük a tetejét.
250 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd lejebb vesszük 180 fokra és így sütjük 30 percet.
Megvárjuk, míg langyosra hűl.
A nyúlhúsos egytálétel receptet házi savanyúsággal, csípős mustárral tálaljuk.
0 hozzászólás