Meggyes-pudingos szelet hozzávalók:
30 dkg liszt
7,5 dkg porcukor
11 dkg margarin
1 tojás
1 dkg szalakáli
1 dl tej
Krém
25 dkg cukor
40 dkg margarin
6 dl tej
2 csomag vaniliás pudingpor
meggy
Meggyes-pudingos szelet elkészítése:
A szalakálit a tejben megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 3 lapot sütünk. A cukrot a margarinnal habosra keverjük. 6 dl tejben felfőzünk 2 csomag vaniliás pudingport (én a cukrot is inkább a pudingba főzöm).
Ha megfőtt, belekeverünk egy kis meggylét. Ha langyosra hűlt, belekeverünk egy fél liter meggyet. Ha kihűlt, összedolgozzuk a margarinnal, és megtöltjük a lapokat. A felső lapot megszórjuk porcukorral.
A meggyes vanília puding önmagában is finom desszert.
0 hozzászólás