Meggyes rakott kifli dióval hozzávalók:
8 db nem sós kifli
10 dkg dió darálva
2 ek porcukor
1 üveg meggybefőtt – kimagozva
2 citrom héja
1 vanilin cukor
6-8 dl tej – a kiflik nagyságától függően
4 tojás sárgája
1 ek cukor
4 dkg vaj
Meggyes rakott kifli dióval elkészítése:
Karikázzuk fel a kifliket 2 centi széles szeletekre, és tegyük egy tálba. A legjobb, ha már előző nap megcsináljuk ezt a műveletet, hogy legyen ideje a kifliknek kiszáradni.
A tejet forraljuk fel a citromok egész héjjával és a vanilincukorral, amikor ez kihűlt, óvatosan összekeverjük a cukorral felvert tojásokkal, ezután pedig gőz felett sűrűsödésig keverjük.
Ha kicsit meghűlt, keverjük hozzá a szikkadt kiflikhez, és hogy ne nagyon törjenek össze a szeletek, keverjük össze, és pihentessük.
Óvatosan végezzük ezt a műveletet, figyeljük, hogy felszívja-e az adott mennyiséget a kifli. Az a jó, ha beissza az egészet.
Lehetőleg jénai tálat kenjünk ki a vajjal, szórjuk meg porcukros dióval, és tegyük bele a kihűlt kiflis massza egy részét. Majd jön egy kis diós porcukor, és meggy, aztán massza, és így tovább. Felül legyen az utolsó réteg a massza. Egy kis olvasztott vajjal meglocsoljuk, és mehet is a sütőbe, míg aranybarna nem lesz.
Vanília öntettel vagy meggyes szósszal tálaljuk.
0 hozzászólás