Meggyes rakott kifli dióval hozzávalók:

8 db nem sós kifli

10 dkg dió darálva

2 ek porcukor

1 üveg meggybefőtt – kimagozva

2 citrom héja

1 vanilin cukor

6-8 dl tej – a kiflik nagyságától függően

4 tojás sárgája

1 ek cukor

4 dkg vaj

Meggyes rakott kifli dióval elkészítése:

Karikázzuk fel a kifliket 2 centi széles szeletekre, és tegyük egy tálba. A legjobb, ha már előző nap megcsináljuk ezt a műveletet, hogy legyen ideje a kifliknek kiszáradni.

A tejet forraljuk fel a citromok egész héjjával és a vanilincukorral, amikor ez kihűlt, óvatosan összekeverjük a cukorral felvert tojásokkal, ezután pedig gőz felett sűrűsödésig keverjük.

Ha kicsit meghűlt, keverjük hozzá a szikkadt kiflikhez, és hogy ne nagyon törjenek össze a szeletek, keverjük össze, és pihentessük.

Óvatosan végezzük ezt a műveletet, figyeljük, hogy felszívja-e az adott mennyiséget a kifli. Az a jó, ha beissza az egészet.

Lehetőleg jénai tálat kenjünk ki a vajjal, szórjuk meg porcukros dióval, és tegyük bele a kihűlt kiflis massza egy részét. Majd jön egy kis diós porcukor, és meggy, aztán massza, és így tovább. Felül legyen az utolsó réteg a massza. Egy kis olvasztott vajjal meglocsoljuk, és mehet is a sütőbe, míg aranybarna nem lesz.

Vanília öntettel vagy meggyes szósszal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc