Meggyes túrófelfújt hozzávalók:
1,5 dl tej
10 dkg kétszersült
1 üveg meggy
3 tojás
12, 5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
50 dkg túró
fél citrom lereszelt héja
7,5 dkg gríz
3 teáskanál sütőpor
3 dkg szeletelt mandula
porcukor a tetejére tálaláskor
vaj a tál kikenéséhez
Meggyes túrófelfújt elkészítése:
A kétszersültet kis darabokra törjük, a meglangyosodott tejet ráöntjük.
A meggyet lecsöpögtetjük.
A tojásfehérjét keményre felverjük.
A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük.
Hozzákeverjük a túrót és a citromhéjat.
A grízt elvegyítjük a sütőporral, és azt is a masszához keverjük.
A beáztatott kétszersültet sima állagúvá kavarjuk, és azt is az egészhez adjuk.
Végül pedig a tojáshabot is.
A massza felét kivajazott sütőtálba simítjuk.
A tetejére egyenletesen rászórjuk a meggyet.
A másik felét a túrómasszának rásimítjuk, és a mandulával megszórjuk.
A meggyes túrófelfújtat előmelegített sütőben 40 percig sütjük (175 fok hőlégkeveréses sütőnél, 2-es fokozat gázsütőnél.)
0 hozzászólás