Meggyes túrófelfújt hozzávalók:

1,5 dl tej

10 dkg kétszersült

1 üveg meggy

3 tojás

12, 5 dkg cukor

1 vaníliás cukor

50 dkg túró

fél citrom lereszelt héja

7,5 dkg gríz

3 teáskanál sütőpor

3 dkg szeletelt mandula

porcukor a tetejére tálaláskor

vaj a tál kikenéséhez

Meggyes túrófelfújt elkészítése:

A kétszersültet kis darabokra törjük, a meglangyosodott tejet ráöntjük.

A meggyet lecsöpögtetjük.

A tojásfehérjét keményre felverjük.

A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük.

Hozzákeverjük a túrót és a citromhéjat.

A grízt elvegyítjük a sütőporral, és azt is a masszához keverjük.

A beáztatott kétszersültet sima állagúvá kavarjuk, és azt is az egészhez adjuk.

Végül pedig a tojáshabot is.

A massza felét kivajazott sütőtálba simítjuk.

A tetejére egyenletesen rászórjuk a meggyet.

A másik felét a túrómasszának rásimítjuk, és a mandulával megszórjuk.

A meggyes túrófelfújtat előmelegített sütőben 40 percig sütjük (175 fok hőlégkeveréses sütőnél, 2-es fokozat gázsütőnél.)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc