Meggyes zöldbabfőzelék hozzávalók:

50 dkg zsenge zöldbab

30 dkg érett kimagozott meggy

2 dl tejföl

2 evőkanál liszt

4 dkg vaj

1 tojássárgája

kiskanál cukor

Meggyes zöldbabfőzelék elkészítése:

A megtisztított zöldbabot apró darabokra vágjuk, s enyhén sós vízben 15 percig főzzük.

Hozzádjuk a meggyet, s még 5 percig főzzük.

Simára keverjük a tejfölt a tojássárgájával, a liszttel, az olvasztott vajjal, a cukorral, s a babos meggyhez öntjük, még egyszer felforraljuk.

A meggyes-zöldbabos egytálétel melegen s hidegen is nagyon finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc