Meggyfelfújt hozzávalók:
50 dkg magozott meggy
50 dkg túró
2 tojás sárgája
4 tojás fehérje
2 evőkanál cukor
4 evőkanál mazsola
1 vaníliarúd
1,25 dl tej
1 teaskanál étkezési keményítő
csipetnyi só
porcukor
Meggyfelfújt elkészítése:
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.
Az étkezési keményítőt jól elkeverjük a tejben.
A tojás fehérjét habbá verjük egy csipetnyi sóval.
A mazsolát megmossuk, kevés ideig langyos vízben áztatjuk.
A villával áttört túrót, a tojás sárgáját, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tejet jól kikeverjük.
Óvatosan a túróba forgatjuk a fehérje habot és a mazsolát.
A masszát egy felfújt formába (tűzálló tálba) töltjük, majd megszórjuk a meggyel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
A desszertet a tálból kiborítva, tetejét porcukorral megszórva, még melegen fogyasztjuk.
0 hozzászólás