Meggyfelfújt hozzávalók:

50 dkg magozott meggy

50 dkg túró

2 tojás sárgája

4 tojás fehérje

2 evőkanál cukor

4 evőkanál mazsola

1 vaníliarúd

1,25 dl tej

1 teaskanál étkezési keményítő

csipetnyi só

porcukor

Meggyfelfújt elkészítése:

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.

Az étkezési keményítőt jól elkeverjük a tejben.

A tojás fehérjét habbá verjük egy csipetnyi sóval.

A mazsolát megmossuk, kevés ideig langyos vízben áztatjuk.

A villával áttört túrót, a tojás sárgáját, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tejet jól kikeverjük.

Óvatosan a túróba forgatjuk a fehérje habot és a mazsolát.

A masszát egy felfújt formába (tűzálló tálba) töltjük, majd megszórjuk a meggyel.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

A desszertet a tálból kiborítva, tetejét porcukorral megszórva, még melegen fogyasztjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc