Meggyleves egyszerűen hozzávalók:

2 l víz

30 dkg meggy

4 evőkanál cukor

1 csésze vaniliás cukor

pici só

2 csapott evőkanál liszt

1 dl tejföl

2-3 szegfűszeg

Meggyleves egyszerűen elkészítése:

A hideg vízbe beleteszem a megmosott és kimagozott meggyet, a cukrot, a vaniliás cukrot, a sót, a szegfűszeget és ezt felforralom, megfőzöm.

Ha megfőtt, a lisztet összekeverem egy pici vízzel, hogy csomómentes legyen és a leveshez öntöm.

A tejfölt egy pici lével felhigítom, majd ezt is a leveshez öntöm.

Ha kell még utánaízesítek, és összeforralom.

Bármilyen gyümölccsel készíthetem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc