Megvehagymás töltött gomba hozzávalók:
5-6 levél medvehagyma
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 tojás
só, bors
petrezselyemzöld
1 evőkanál zsemlemorzsa
10-12 db gomba (csiperke)
Megvehagymás töltött gomba elkészítése:
A gombát megmossuk, levágjuk a szárát.
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük a gombaszárakat is.
Mikor megpárolódott a gombaszár is, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az apróra vágott medvehagymát és a petrezselymet. Pár perc után pedig hozzáadjuk az 1 evőkanál zsemlemorzsát is.
A gombafejeket kivajazott hőálló tálba tesszük, kiskanállal megtöltjük őket.
A tojássárgáját elkeverjük a tejfölben és ráöntjük a gombákra.
Kb. 180 fokon 20 percig pirosra sütjük.
0 hozzászólás