Mexikói chilis bab hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg darált marhahús
15 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
50 dkg tarkabab
15 dkg paradicsompüré
5 dkg reszelt sajt vagy petrezelyemzöld
3 kávéskanálnyi csípős paprika
bors, só
Mexikói chilis bab elkészítése:
A chilis babhoz vágd a füstölt szalonnát kis kockákra és süsd ki. A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát; s ha már üveges, add hozzá a marhahúst is.
Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd. A félretett szalonnakockákat is visszateheted.
Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. Időnként egy kis vizet kell aláönteni.
A mexikói chilis babot tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal vagy petrezselyemmel.
0 hozzászólás