Mexikói chilis bab hozzávalók:

4 személyre:

40 dkg darált marhahús

15 dkg füstölt szalonna

1 közepes vöröshagyma

50 dkg tarkabab

15 dkg paradicsompüré

5 dkg reszelt sajt vagy petrezelyemzöld

3 kávéskanálnyi csípős paprika

bors, só

Mexikói chilis bab elkészítése:

A chilis babhoz vágd a füstölt szalonnát kis kockákra és süsd ki. A zsírján párold meg az apróra vágott vöröshagymát; s ha már üveges, add hozzá a marhahúst is.

Amikor a hús kifehéredett, szórd meg a pirospaprikával, keverd hozzá a paradicsompürét, majd sózd és borsozd. A félretett szalonnakockákat is visszateheted.

Fedő alatt lassú tűzön párold 15-20 percig, majd keverd bele az előkészített babot, s lassan főzd tovább, míg meg nem puhul. Időnként egy kis vizet kell aláönteni.

A mexikói chilis babot tálalás előtt szórd meg reszelt sajttal vagy petrezselyemmel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc