Mézes almapuding hozzávalók:

2 kanál vaj, olvasztva + a csésze kivajazásához

2 kanál méz + a díszítéshez

50 g liszt

25 g mandula

50 g nádcukor

1/4 szódabikarbóna

85 g görög joghurt

egy  kanál feldarabolt pisztácia

Mézes almapuding elkészítése:

Vajazzunk ki két cappuccino-s csészét, az aljára pedig tegyünk sütőpapírt, mindegyikbe tegyünk egy kanál mézet.

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.

Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy edénybe, a cukordarabokat pedig morzsoljuk szét. A tojásokat a joghurttal és a vajjal keverjük puhára. Öntsük bele a csészékbe, tegyük őket tálcára és süssük 20 percet, amíg aranyszínűek lesznek. Fogpiszkálóval nézzük meg, hogy készen van-e.

Elkészíthetjük egy nappal fogyasztás előtt, ugyanis felmelegíthetjük mikrohullámú sütőben vagy benn hagyhatjuk a meleg sütőben. Öntsük ki a csészéből, majd fordítsuk a tányérra. Szedjük le róla a sütőpapírt, majd csorgassuk le mézzel.

Pisztácia fagyival fogyasszuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc