Mézes almapuding hozzávalók:
2 kanál vaj, olvasztva + a csésze kivajazásához
2 kanál méz + a díszítéshez
50 g liszt
25 g mandula
50 g nádcukor
1/4 szódabikarbóna
85 g görög joghurt
egy kanál feldarabolt pisztácia
Mézes almapuding elkészítése:
Vajazzunk ki két cappuccino-s csészét, az aljára pedig tegyünk sütőpapírt, mindegyikbe tegyünk egy kanál mézet.
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy edénybe, a cukordarabokat pedig morzsoljuk szét. A tojásokat a joghurttal és a vajjal keverjük puhára. Öntsük bele a csészékbe, tegyük őket tálcára és süssük 20 percet, amíg aranyszínűek lesznek. Fogpiszkálóval nézzük meg, hogy készen van-e.
Elkészíthetjük egy nappal fogyasztás előtt, ugyanis felmelegíthetjük mikrohullámú sütőben vagy benn hagyhatjuk a meleg sütőben. Öntsük ki a csészéből, majd fordítsuk a tányérra. Szedjük le róla a sütőpapírt, majd csorgassuk le mézzel.
Pisztácia fagyival fogyasszuk.
0 hozzászólás