Mézes citrusbólé hozzávalók:
4 mandarin
2 narancs
2 banán
1 grépfrút
1 evőkanál konyak aroma
6 dkg méz
0,5 l narancslé
Mézes citrusbólé elkészítése:
4 nagyméretű mandarint és 2 narancsot mosás után hámozzunk meg, majd válasszuk ketté, és szedjük le róluk a fehér réteget is. Ezt követően keresztben vágjuk kb. 1 cm vastag szeletekre, majd daraboljuk fel ugyancsak 1 cm széles kockákra. Eközben távolítsuk el belőle a magvakat, és tegyük a gyümölcskockákat egy legalább 2,5 literes, mély, öblös üvegtálba.
Utána hámozzunk meg 2 banánt és vastag szeletekre vágva adjuk hozzá, majd keresztben vágjunk ketté és facsarjunk ki 1 grépfrútot. Öntsük a levét a feldarabolt gyümölcsökre, és tegyünk bele 1 evőkanál konyakaromát. Végül adjunk hozzá 6 dkg felolvasztott mézet, öntsünk rá 0,5 liter narancslét, és az egészet óvatosan keverjük össze.
Lefedve, hűtőszekrényben másnapig érleljük. Fogyasztás előtt engedjük fel 1 liter előzőleg lehűtött szénsavas gyömbér üdítőitallal, és jól keverjük össze.
Hidegen, vastag talpú üvegpoharakban tálaljuk. A poharakhoz adjunk egy–egy kiskanalat is, hogy a gyümölcsöt ki lehessen szedni.
0 hozzászólás