Mézes csirkeszárnyak hozzávalók:
2 kanál citromlé
1/3 csésze szójaszósz
¼ kanál friss gyömbér
10 csirkeszárny
2 kanál méz
2 kanál paradicsomszósz
1 fej fokhagyma
Mézes csirkeszárnyak elkészítése:
Keverjük össze a citromlét a szójaszósszal, a fokhagymával valamint a gyömbérrel. Tegyük a csirkeszárnyakat egy sütőzacskóba és öntsük rá a szószt, majd alaposan fogjuk össze és kössük meg a zacskót.
Ezt követően tegyük be a hűtőbe legalább 5 órára. A szószt vegyük le a húsról és tegyük félre. Keverjük össze egy másik edénybe a mézet, a paradicsomszószt és a félretett szószt.
Melegítsük elő a sütőt és miután a húst bekentük a szósszal, tegyük be 10 percre. Ezután fordítsuk meg a szárnyakat és kenjük be a másik oldalát is. 10 perc elteltével, vagy ha vöröses-barnára sül, ki is vehetjük a sütőből.
Rizzsel vagy burgonyával tálald; 4 személyre elegendő.
0 hozzászólás