Mézes kókuszcsók hozzávalók:

főzött tojásfehérje hab

15 dkg kókuszreszelék (mandula, dió, mogyoró)

egy csipet só

Mézes kókuszcsók elkészítése:

A főzött tojásfehérjehabhoz keverjünk 15 dkg kókuszreszeléket, és egy csipet sót. Gyújtsuk be a sütőt, és állítsuk alacsony fokozatra (max. 120 °C). Vajazzunk és lisztezzünk ki egy nagyobb méretű tepsit, majd formáljunk a masszából diónyi halmokat. Végül helyezzük a habcsókot a langyos sütőbe, és ˝süssük˝ zsemleszínűre.

Ha a tojásfehérjéhez a habképződés megindulása után néhány csepp citromlevet is adunk, akkor a hab keményebbre verhető. Kókuszreszelék helyett használhatunk darált mandulát, diót, törökmogyorót, barackmagot vagy pörkölt földimogyorót is. Amennyiben méz helyett barna cukorral édesítjük, keményebb lesz a habcsók. Hűtőszekrényben nem szabad tárolni.

A fenti mennyiségből kb. 36 db sütemény formálható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc