Mézes szilvakompót hozzávalók:
2 kg félérett szilva
kb. 4 dl méz
arasznyi fahéj
fél citrom reszelt héja
Mézes szilvakompót elkészítése:
Az alaposan megmosott szilva szárait lecsipkedjük, és a szemeket kimagozatlanul tisztára mosott üvegekbe rakosgatjuk.
Az üvegeket felöntjük vízzel, majd ezt a vizet leöntjük és megmérjük.
A folyadék felét mézzel helyettesítjük, azután fahéjjal és citromhéjjal fűszerezve felforraljuk. Tartósítószer nem kell bele, mert a méz kiválóan konzerválja a kompótot.
Forrón a szilvára szűrjük, majd az üvegeket csavaros tetővel lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
A mézben eltett szilvát télen sültek mellé kínálhatjuk vagy gyümölcssalátába, bóléba tehetjük.
0 hozzászólás