Mézes szilvakompót hozzávalók:

2 kg félérett szilva

kb. 4 dl méz

arasznyi fahéj

fél citrom reszelt héja

Mézes szilvakompót elkészítése:

Az alaposan megmosott szilva szárait lecsipkedjük, és a szemeket kimagozatlanul tisztára mosott üvegekbe rakosgatjuk.

Az üvegeket felöntjük vízzel, majd ezt a vizet leöntjük és megmérjük.

A folyadék felét mézzel helyettesítjük, azután fahéjjal és citromhéjjal fűszerezve felforraljuk. Tartósítószer nem kell bele, mert a méz kiválóan konzerválja a kompótot.

Forrón a szilvára szűrjük, majd az üvegeket csavaros tetővel lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

A mézben eltett szilvát télen sültek mellé kínálhatjuk vagy gyümölcssalátába, bóléba tehetjük.

Befőzés (Cser Kiadó)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc