Mimóza sütemény hozzávalók:

Tésztalap

500 g liszt
200 g vaj, margarin vagy zsír
100 g porcukor
1/2 csomag sütőpor (egy teáskanál)
3 tojássárgája
vaníliás cukor
citromhéj
tejföl vagy joghurt, amennyit a tészta felvesz, körülbelül 3 evőkanál

Krém

200 g vaj
200 g porcukor
1 csésze langyos tej
4 evőkanál liszt
diónagyságnyi vaj
1 citrom leve és a héja lereszelve
vaníliás cukor
1 üveg lekvár (cseresznye, csipkebogyó vagy barack, a lényeg, hogy savanykás legyen)

Mimóza sütemény elkészítése:

Tészta

Készítsd el a tésztát a hozzávalókból, majd válaszd szét 4 egyenlő részbe.

Mindegyiket nyújtsd ki megfelelő vastagságúra, majd süsd meg őket a tepsi hátulján, sütőpapíron.

Előmelegített sütőben kell sütni, közepes hőfokon, 15 percig.

A tésztalapok fehérek kell maradjanak, nem kell várni, amíg megbarnulnak.

Krém

Keverd a vajat habossá, majd add hozzá a porcukrot.

Keverd el a 4 evőkanál lisztet hideg tejben, majd add hozzá a többi tejet is, és forrald fel alacsony lángon. Közben kavargasd, amíg egybe nem áll a krém.

Add hozzá a szükséges vajat, majd hagyd kihűlni.

Tedd bele a vajban elkevert porcukrot, a vaníliás cukrot, citromlevet és reszelt citromhéjat.

Összeállítás

Az első lapot be kell kenni a lekvár felével.

Tedd rá a második lapot, amelyet meg az összes krémmel kell bekenni.

Helyezd rá a harmadik lapot, melyre mehet a lekvár második fele, végül meg rakd a tetejére az utolsó lapot, amit szórj meg porcukorral és vaníliás cukorral.

Az így kapott süteményt tedd félre másnapra, tartsd szobahőmérsékleten. Fedd le fóliával, hogy a lapok puhuljanak meg.

A receptet pansy ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc