Mimóza sütemény hozzávalók:
Tésztalap
500 g liszt
200 g vaj, margarin vagy zsír
100 g porcukor
1/2 csomag sütőpor (egy teáskanál)
3 tojássárgája
vaníliás cukor
citromhéj
tejföl vagy joghurt, amennyit a tészta felvesz, körülbelül 3 evőkanál
Krém
200 g vaj
200 g porcukor
1 csésze langyos tej
4 evőkanál liszt
diónagyságnyi vaj
1 citrom leve és a héja lereszelve
vaníliás cukor
1 üveg lekvár (cseresznye, csipkebogyó vagy barack, a lényeg, hogy savanykás legyen)
Mimóza sütemény elkészítése:
Tészta
Készítsd el a tésztát a hozzávalókból, majd válaszd szét 4 egyenlő részbe.
Mindegyiket nyújtsd ki megfelelő vastagságúra, majd süsd meg őket a tepsi hátulján, sütőpapíron.
Előmelegített sütőben kell sütni, közepes hőfokon, 15 percig.
A tésztalapok fehérek kell maradjanak, nem kell várni, amíg megbarnulnak.
Krém
Keverd a vajat habossá, majd add hozzá a porcukrot.
Keverd el a 4 evőkanál lisztet hideg tejben, majd add hozzá a többi tejet is, és forrald fel alacsony lángon. Közben kavargasd, amíg egybe nem áll a krém.
Add hozzá a szükséges vajat, majd hagyd kihűlni.
Tedd bele a vajban elkevert porcukrot, a vaníliás cukrot, citromlevet és reszelt citromhéjat.
Összeállítás
Az első lapot be kell kenni a lekvár felével.
Tedd rá a második lapot, amelyet meg az összes krémmel kell bekenni.
Helyezd rá a harmadik lapot, melyre mehet a lekvár második fele, végül meg rakd a tetejére az utolsó lapot, amit szórj meg porcukorral és vaníliás cukorral.
Az így kapott süteményt tedd félre másnapra, tartsd szobahőmérsékleten. Fedd le fóliával, hogy a lapok puhuljanak meg.
A receptet pansy ajánlotta.
0 hozzászólás