Mimóza szelet hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
50 deka liszt
15 deka margarin vagy zsír
10 deka porcukor
2 tojás sárgája
1 csg sütőpor
1 deci tejföl
Krém hozzávalói:
4 kanál liszt
5,5 deci tej
20 deka ráma margarin
20 deka porcukor
2 citrom leve
sárgabarack lekvár
Mimóza szelet elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kellemes könnyü tésztát gyúrok. Négy egyforma darabra elosztom.
A sütőt margarinnal kikentem és liszttel meghintettem. A lapokat egyenként kinyújtottam és a 24×22-es méretű tepsibe kisütöttem. A lapokat sütés előtt megböködtem, hogy ne púposodjon fel süléskor a tészta.
Amikor az első két lapot kisütöttem az egyik lapot lekvárral megkentem és a másikat ráhelyeztem. Amikor kihűlt, krémet tettem a második lapra, erre a harmadik lap került, a harmadikat ismét lekvárral lekentrem, és a negyedik kisült lapot rátettem.
Hűtőbe tettem egy éjszakára, majd másnap szeleteltem és porcukorral megszórtam.
A krém készítése:
A tejbe a lisztet csomómentesre kikevertem és kis gázon állandó keverés mellett besürítettem. Hagytam kihűlni.
A margarinból és porcukorból krémet kevertem és a citromok levét hozzáadtam. Amikor a tejes lisztes pép kihűlt, a kettőt összekevertem és ezzel töltöttem meg a középső lapot.
Nagyon finom, citromos sütemény. Hamar, gyorsan elkészül.
0 hozzászólás