Mini sajttorta (Cheesecake) hozzávalók:

8-10 db-hoz:

20 dkg keksz (saját készítésű alap keksz)

10 dkg olvadt vaj (tisztított -ghí)

25 dkg krémsajt (csökkentett zsírtartalmú)

12 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)

1 csomag vaníliás cukor (nád, bourbon)

2,5 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából)

1 db citrom héja

25 dkg tejföl (csökkentett zsítratralmú)

1 egész tojás (szabadtartású)

Mini sajttorta (Cheesecake) elkészítése:

Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a muffin formát (szilikon esetén nem kell) vagy a tortaformát (lisztezni nem kell).

Daráljuk le a kekszet és öntsük rá az olvadt vajat, keverjük össze alaposan, majd nyomkodjuk egyenletesen elosztva a muffinforma aljába bő 1 cm magasan.

Tegyük be a sütőbe és az 180 fokon 10 percig süssük.

A krémsajtot, cukrokat, lisztet, citrom héját, tejfölt, tojást alaposan keverjük össze.

Ha letelt a keksz alap 10 perc sütési ideje (óvatosan) vegyük ki a sütőből és egyenletesen osszuk el a krémet.

Süssük a süteményt  40-45 percig 180 fokon (a közepe egy kissé remegni fog, de ahogy kihűl megszilárdul és kellemesen krémes lesz)

 

A darabszám a muffin forma méretétől függ (nagyobb formában sütve 8 db lesz).

Muffin formák helyett kapcsos tortaformában is süthetjük és szeletelve tálaljuk.

Tálalható gyümölccsel, lekvárral.

A képen látható torta házi, teljes kiőrlésű rozskeksz alappal készült.

 

A sajttorta receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc