Mini sajttorta (Cheesecake) hozzávalók:
8-10 db-hoz:
20 dkg keksz (saját készítésű alap keksz)
10 dkg olvadt vaj (tisztított -ghí)
25 dkg krémsajt (csökkentett zsírtartalmú)
12 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)
1 csomag vaníliás cukor (nád, bourbon)
2,5 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából)
1 db citrom héja
25 dkg tejföl (csökkentett zsítratralmú)
1 egész tojás (szabadtartású)
Mini sajttorta (Cheesecake) elkészítése:
Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a muffin formát (szilikon esetén nem kell) vagy a tortaformát (lisztezni nem kell).
Daráljuk le a kekszet és öntsük rá az olvadt vajat, keverjük össze alaposan, majd nyomkodjuk egyenletesen elosztva a muffinforma aljába bő 1 cm magasan.
Tegyük be a sütőbe és az 180 fokon 10 percig süssük.
A krémsajtot, cukrokat, lisztet, citrom héját, tejfölt, tojást alaposan keverjük össze.
Ha letelt a keksz alap 10 perc sütési ideje (óvatosan) vegyük ki a sütőből és egyenletesen osszuk el a krémet.
Süssük a süteményt 40-45 percig 180 fokon (a közepe egy kissé remegni fog, de ahogy kihűl megszilárdul és kellemesen krémes lesz)
A darabszám a muffin forma méretétől függ (nagyobb formában sütve 8 db lesz).
Muffin formák helyett kapcsos tortaformában is süthetjük és szeletelve tálaljuk.
Tálalható gyümölccsel, lekvárral.
A képen látható torta házi, teljes kiőrlésű rozskeksz alappal készült.
A sajttorta receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás