Mirinda szelet hozzávalók:

6 egész tojás

6 evőkanál sütőcukor

5 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaópor

1 csomag sütőpor

20 dkg sütőmargarin

15 dkg porcukor

1 citrom reszelt héja

2 evőkanál vaníliás ízesítésű kristálycukor

2 csomag vaníliás pudingpor

7 dl szénsavas narancsos üdítő

1 dl étolaj

50 dkg tehéntúró

Mirinda szelet elkészítése:

A hat tojást szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a sütőcukorral, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd végül a keményre vert tojásfehérjéket.

Tepsiben alacsony lángon megsütjük, sütés után tálcára borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

A margarint simára keverjük 10 dkg porcukorral, hozzáadjuk a vanília cukrot, a reszelt citromhéjat és az áttört tehéntúrót. Egyenletesen rásimítjuk a süteményre.

A pudingporokat elkeverjük a megmaradt porcukorral, és az üdítővel sűrűre főzzük.

A tűzről levéve állandó keveréssel hűtjük, amikor langyos, ráöntjük a túrótöltelékre.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc