Mirinda szelet hozzávalók:
6 egész tojás
6 evőkanál sütőcukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
20 dkg sütőmargarin
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál vaníliás ízesítésű kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl szénsavas narancsos üdítő
1 dl étolaj
50 dkg tehéntúró
Mirinda szelet elkészítése:
A hat tojást szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a sütőcukorral, hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd végül a keményre vert tojásfehérjéket.
Tepsiben alacsony lángon megsütjük, sütés után tálcára borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A margarint simára keverjük 10 dkg porcukorral, hozzáadjuk a vanília cukrot, a reszelt citromhéjat és az áttört tehéntúrót. Egyenletesen rásimítjuk a süteményre.
A pudingporokat elkeverjük a megmaradt porcukorral, és az üdítővel sűrűre főzzük.
A tűzről levéve állandó keveréssel hűtjük, amikor langyos, ráöntjük a túrótöltelékre.
0 hozzászólás