Mogyorókrémes-lekváros torta hozzávalók:
Lap
3 tojás
120 g porcukor
50 g félfinom liszt
50 g étel keményítő
½ tasak sütőpor
1 evőkanál kakaó
Mogyorókrém
½ tasak zselé
50 ml víz
1 tasak vanília cukor
450-500 g tejföl
100 g reszelt csoki
100 g éretlen őrölt mogyoró
Máz
erdei gyümölcsös lekvár
Dekor
olvasztott csoki
eper (vagy bármi más)
Mogyorókrémes-lekváros torta elkészítése:
Egy csipet sóval és egy csepp citromlével keményre verjük a tojásfehérjéket. A tojássárgákat külön felverjük porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, keményítőt, sötőport és kakaót. Fakanállal óvatosan összekavarjuk, végül hozzáadjuk a tojásfehérjét is és jól összekavarjuk, amíg homogén lesz. Az összetételt egy kivajazott és lisztezett tepsibe tesszük, majd 170 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig.
Krém: a zselét vízbe tesszük, hogy megdagadjon, azután gőzfürdőben feloldjuk. A tejfölt vaníliacukorral keményre verjük. Ehhez hozzáadjuk a reszelt csokit, őrölt diót és zselét. Addig kavarjuk míg krémes állaga lesz, majd 15-20 percre betesszük hűtőbe.
Mikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni. Mikor kihűlt, megkenjük a tetejét egy réteg lekvárral, majd jön a dekoráció. A tortát bevonjuk a krémmel, majd a külön megolvasztot csokival megöntözzük és eperrel díszitjük.
A mogyorókrémes-lekváros torta receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás