Mogyorókrémes-lekváros torta hozzávalók:

Lap

3 tojás

120 g porcukor

50 g félfinom liszt

50 g étel keményítő

½ tasak sütőpor

1 evőkanál kakaó

Mogyorókrém

½ tasak zselé

50 ml víz

1 tasak vanília cukor

450-500 g tejföl

100 g reszelt csoki

100 g éretlen őrölt mogyoró

Máz

erdei gyümölcsös lekvár

Dekor

olvasztott csoki

eper (vagy bármi más)

Mogyorókrémes-lekváros torta elkészítése:

Egy csipet sóval és egy csepp citromlével keményre verjük a tojásfehérjéket. A tojássárgákat külön felverjük porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, keményítőt, sötőport és kakaót. Fakanállal óvatosan összekavarjuk, végül hozzáadjuk a tojásfehérjét is és jól összekavarjuk, amíg homogén lesz. Az összetételt egy kivajazott és lisztezett tepsibe tesszük, majd 170 fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig.

Krém: a zselét vízbe tesszük, hogy megdagadjon, azután gőzfürdőben feloldjuk. A tejfölt vaníliacukorral keményre verjük. Ehhez hozzáadjuk a reszelt csokit, őrölt diót és zselét. Addig kavarjuk míg krémes állaga lesz, majd 15-20 percre betesszük hűtőbe.
Mikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni. Mikor kihűlt, megkenjük a tetejét egy réteg lekvárral, majd jön a dekoráció. A tortát bevonjuk a krémmel, majd a külön megolvasztot csokival megöntözzük és eperrel díszitjük.

A mogyorókrémes-lekváros torta receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc