Mogyorós-mandulás almás rétes hozzávalók:

600 g apróra vágott alma (kb. 1 kg egész alma)
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
1 citrom héja (opcionális)
60 g mazsola
60 g erdei mogyoró
60 g mandula
1/2 teáskanál fahéj
2-3 evőkanál vaj
4-6 réteslap

Mogyorós-mandulás almás rétes elkészítése:

Az almát, a cukorral, citromhéjjal és citromlével együtt helyezd alacsony lángra, amíg az alma megpuhul – kb. 5 perc.

Húzd félre és add hozzá a mazsolát, mandulát, mogyorót és fahéjat. Keverd össze, és hagyd kihűlni (kb. 30 perc) egy hőálló edényben.

Melegítsd elő a sütőt 175°C fokra.

Miután az alma kihűlt, fedd le az olvasztott vajjal bekent réteslapokkal. Tedd sütőbe 30-35 percig.

A receptet Rroxana ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc