Mogyorós-mandulás almás rétes hozzávalók:
600 g apróra vágott alma (kb. 1 kg egész alma)
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
1 citrom héja (opcionális)
60 g mazsola
60 g erdei mogyoró
60 g mandula
1/2 teáskanál fahéj
2-3 evőkanál vaj
4-6 réteslap
Mogyorós-mandulás almás rétes elkészítése:
Az almát, a cukorral, citromhéjjal és citromlével együtt helyezd alacsony lángra, amíg az alma megpuhul – kb. 5 perc.
Húzd félre és add hozzá a mazsolát, mandulát, mogyorót és fahéjat. Keverd össze, és hagyd kihűlni (kb. 30 perc) egy hőálló edényben.
Melegítsd elő a sütőt 175°C fokra.
Miután az alma kihűlt, fedd le az olvasztott vajjal bekent réteslapokkal. Tedd sütőbe 30-35 percig.
A receptet Rroxana ajánlotta.
0 hozzászólás