Mogyorós pulaó hozzávalók:
3 csésze főtt rizs
1 csésze beáztatott és főtt szemesbab
1 csésze beáztatott és főtt csicseriborsó
1 csésze földimogyoró
1 evőkanálnyi mustármag
1 csésze apróra vágott hagyma
1 csésze apróra vágott paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt chili
1 teáskanálnyi garam masala
3 teáskanálnyi citromlé
1 teáskanálnyi cukor
3 evőkanálnyi olaj
zúzott korianderlevelek
só
Mogyorós pulaó elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a mustármagokat, s addig pirítjuk, amíg pattogni nem kezdenek.
Ekkor hozzáadjuk a hagymát, a mogyorót, és 2 percig pirítjuk.
Ezt követően az őrölt chilit a paradicsommal, a sóval, a garam masalával, a korianderlevéllel, a cukorral és a citromlével együtt tesszük bele.
Rövid pirítás után hozzáadjuk a rizst, a babot és a csicseriborsót is.
Melegen tálaljuk.
0 hozzászólás