Mogyorós pulaó hozzávalók:

3 csésze főtt rizs

1 csésze beáztatott és főtt szemesbab

1 csésze beáztatott és főtt csicseriborsó

1 csésze földimogyoró

1 evőkanálnyi mustármag

1 csésze apróra vágott hagyma

1 csésze apróra vágott paradicsom

1 teáskanálnyi őrölt chili

1 teáskanálnyi garam masala

3 teáskanálnyi citromlé

1 teáskanálnyi cukor

3 evőkanálnyi olaj

zúzott korianderlevelek

Mogyorós pulaó elkészítése:

Az olajat felforrósítjuk és beletesszük a mustármagokat, s addig pirítjuk, amíg pattogni nem kezdenek.

Ekkor hozzáadjuk a hagymát, a mogyorót, és 2 percig pirítjuk.

Ezt követően az őrölt chilit a paradicsommal, a sóval, a garam masalával, a korianderlevéllel, a cukorral és a citromlével együtt tesszük bele.

Rövid pirítás után hozzáadjuk a rizst, a babot és a csicseriborsót is.

Melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc