Mogyorós rudacskák hozzávalók:

30 dkg őrölt mogyoró

30 dkg cukor

11 dkg vaj

40 dkg liszt

3 tojás

Mogyorós rudacskák elkészítése:

A tojást a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi összetevőt és egy ragacsos, porhanyós tésztát kapunk. Hogy tudjunk vele dolgozni, használjuk a lisztet bizalommal és dolgozzunk gyorsan. A tésztából tekercseket készítünk, majd rudacskákat vágunk. 180 Celsius fokon, 15 percig sütjük. Amikor megsültek megforgatjuk bő porcukorban és már kész is.

Kissé nehéz a tésztával dolgozni, de nagyon ízletes és hamar elkészíthető sütemény.

Én a mandulás receptet vettem alapul, de bizonyára el lehet készíteni őrölt dióval is, akinek van.

Ki lehet próbálni más formákat is, de a rudacskák a legfinomabbak.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc