Mogyorós rudacskák hozzávalók:
30 dkg őrölt mogyoró
30 dkg cukor
11 dkg vaj
40 dkg liszt
3 tojás
Mogyorós rudacskák elkészítése:
A tojást a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi összetevőt és egy ragacsos, porhanyós tésztát kapunk. Hogy tudjunk vele dolgozni, használjuk a lisztet bizalommal és dolgozzunk gyorsan. A tésztából tekercseket készítünk, majd rudacskákat vágunk. 180 Celsius fokon, 15 percig sütjük. Amikor megsültek megforgatjuk bő porcukorban és már kész is.
Kissé nehéz a tésztával dolgozni, de nagyon ízletes és hamar elkészíthető sütemény.
Én a mandulás receptet vettem alapul, de bizonyára el lehet készíteni őrölt dióval is, akinek van.
Ki lehet próbálni más formákat is, de a rudacskák a legfinomabbak.
0 hozzászólás