Moldovai lepény hozzávalók:

1 l tej

kukoricaliszt, amennyi szükséges (körülbelül 300g)

6 kiskanál méz

6 tojás

6 g vaj

600 g tejföl

600 g tehén túró

esetleg egy rúd vanília

Moldovai lepény elkészítése:

A tejet  a mézzel és a vanília rudakkal tedd fel főni. Mikor főni kezd, öntsd bele a kukoricalisztet és főzd kásásra. Rakd ki hűlni. Amíg a kása hűl, keverd össze a tojás sárgáját a tehéntúróval és a tejföllel. Ha túl lágynak tűnik, tegyél bele egy kanál lisztet. Öntsd rá a masszát a kihűlt kására, a tetejére pedig tedd rá a tojásfehérjéből készült habot.

Lisztezett tepsibe max. 180 C fokon süsd egy órát, amíg nem mozog a tepsiben. Az oldala kemény kell maradjon, csak a közepe mozogjon.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc