Moldvai szószos túrógombóc hozzávalók:

200 g tehéntúró

2 tojás

50 g cukor

1 kanál búzadara

1 tasak vaníliás cukor

citrom aroma

100 g liszt

Moldvai szószos túrógombóc elkészítése:

Összegyúrjuk a túrót a tojássárgákkal, majd hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, sót, vaníliás cukrot és a citrom aromát. Végül a cukorral, habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Olyan formát készítünk a tésztából amilyen tetszik, de a hagyományos fánk forma ajánlott.

Tejföllel és meggylekvárral tálaljuk. A desszertek között ez elég laktatós, jó ha hozzáillő ételekhez adjuk, hogy maximálisan ki lehessen élvezni.

A moldvai szószos túrógombóc receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc