Mozart kuglóf hozzávalók:

16 dkg vaj

8 dkg porcukor

citrom reszelt héja

vaníliás cukor

7 tojás

9 dkg kristálycukor

19 dkg liszt

késhegynyi sütőpor

1/3 dl rummal meglocsolt 6 dkg mazsola

7 dkg apróra vágott főzőcsokoládé

vaj, liszt a formához

Mozart kuglóf elkészítése:

A vajat a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.

Beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét és a mazsolát.

Kuglófformában, előmelegített sütőben 160-170 C-on 70 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni.

A süteményre olyan mázat teszünk, amilyen ízlik nekünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc