Muffin csirke rozmaringos fokhagymamártással hozzávalók:
1 személyre
2 szelet csirkemell
fél csésze rizs
2 csík bacon
só
bors
rozmaring
5 gerezd fokhagyma
2 kanál méz
1 dl fehérbor
1 kanál balzsamecet
2 kanál mustár
sajt
olíva
Muffin csirke rozmaringos fokhagymamártással elkészítése:
A rizst megfőzzük. A csirkemelleket megkloffoljuk, besózzuk, borsozzuk, rozmaringgal meghintjük.
A muffin sütőformát (én téglalap alakút választottam) kivajazzuk, belehelyezzük a csirkemell szeleteket, hogy belehessen takarni. Aljára reszelt sajtot teszünk, utána bacon szeletet és rizst kanalazuk rá. Befedjük a kilógó részekkel, ha nem lenne elég, maradék csirkemellel takarjuk be.
A tetejét olívával bekenjük. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 percig sütjük, ameddig meg nem pirul a teteje. Figyeljünk rá, nehogy kiszáradjon.
A mártás elkészítése
5 gerezd megpucolt fokhagymát egészben kevés olívaolajon barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mézet, amely karamellizálódni fog. Utána hozzáadjuk a fehérbort és a balzsamecetet. Sziruposítjuk, majd kicsi láng mellett hozzákeverjük a mustárt. Levesszük a tűzről dermedni.
A muffinformából fordítva kiborítjuk, az alja lesz a teteje, salátával és a mártással díszítjük.
A Muffin csirke receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!
0 hozzászólás