Muszaka kosárkákban hozzávalók:
A mennyiséget a tálkák mérete alapján választjuk, amikben elkészítjük a muszakát.
pár darab palacsinta (2-3) a tál méretétől függően
1 kis kocka vaj
600 gr vegyes darált hús (marha+sertés)
1 nagy hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 piros paprika
szárított fűszerek (vegyesen kakukkfű, bazsalikom, babér, oregánó, fokhagyma, bors)
egy csipet ételízesítő vagy só (ízlés szerint, én ételízesítőt tettem)
egy csipet bors
1 köteg petrezselyemzöld
pár olivabogyó
2 tojás
sajt
1 zöld cukkini
kis oliva olaj
krumplipüre
Muszaka kosárkákban elkészítése:
5-6 krumpliból krémes pürét készítünk (ízlés szerint, én egy kanál oliva oljajjal készítettem).
A felszeletelt cukkinit kicsit megsózzuk és kis olajban kisütjük.
A hagymát apróra vágjuk és 1 kanál oliva olajban megdinszteljük a vékonyra szeletelt paprikával együtt és a felszeletelt fokhagymával, aztán hozzáadjuk a darált húst és kicsit hagyjuk, hogy elfőjjön a levéből, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Egy jénai tálat kikenünk vajjal vagy margarinnal és befedjük a palacsintadarabokkal úgy, hogy a tál szélén legyenek a palacsinta sarkai (mint egy virág).
Egy sor krumplipürét, majd egy sor húst helyezünk bele, következik egy sor apróra vágott petrezselyem, még egy sor krumplipüré, erre egy sor hús, petrezselyemzöld és felső sorként a cukkinidarabokat rakjuk egymás mellé.
Ráöntjük a felvert tojásokat a tetejére, sajtot reszelünk rá és olivabogyó darabokkal díszítjük.
Sütőbe tesszük kb. 15 percre, majd óvatosan kivesszük egy tányérra.
Miután kicsit kihűlt, megfelelő darabokra vágjuk.
A receptet ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás