Nagydobosi sütőtökös egytál hozzávalók:

1 kisebb csirke

75 dkg nagydobosi sütőtök

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál liszt

kevés gyömbér

4 evőkanál olaj

kevés kakukkfű

2 babérlevél

2 dl csontlé

törött bors

fél citrom leve

Nagydobosi sütőtökös egytál elkészítése:

A csirkehúst és a meghámozott nagydobosi sütőtököt kis kockákra vágjuk.

A lisztet összekeverjük a gyömbérporral és rászórjuk a tökre. Elkeverve állni hagyjuk.

A hagymát kockákra vágjuk.

Az olajban gyorsan átsütjük a húst, majd kivesszük.

Ezután a hagymát és a tököt tesszük az olajba, és 10 percig pároljuk. Kakukkfűvel, borssal, sóval, babérlevéllel fűszerezzük, hozzáadjuk a csontlét és a húst.

Fedő alatt 40 percig (kuktában 15 perc) pároljuk.

Végül citromlével ízesítjük.

Tehetünk bele tejfölt is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc