Nagydobosi sütőtökös egytál hozzávalók:
1 kisebb csirke
75 dkg nagydobosi sütőtök
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt
kevés gyömbér
4 evőkanál olaj
kevés kakukkfű
2 babérlevél
2 dl csontlé
törött bors
só
fél citrom leve
Nagydobosi sütőtökös egytál elkészítése:
A csirkehúst és a meghámozott nagydobosi sütőtököt kis kockákra vágjuk.
A lisztet összekeverjük a gyömbérporral és rászórjuk a tökre. Elkeverve állni hagyjuk.
A hagymát kockákra vágjuk.
Az olajban gyorsan átsütjük a húst, majd kivesszük.
Ezután a hagymát és a tököt tesszük az olajba, és 10 percig pároljuk. Kakukkfűvel, borssal, sóval, babérlevéllel fűszerezzük, hozzáadjuk a csontlét és a húst.
Fedő alatt 40 percig (kuktában 15 perc) pároljuk.
Végül citromlével ízesítjük.
Tehetünk bele tejfölt is.
0 hozzászólás