Nagyi babos fasírtreceptje hozzávalók:
500 g szemes bab
kenyérbél
100 g rizs
2 hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 pasztinák
csombor
babérlevél
kapor
petrezselyem
olaj
só, bors
Nagyi babos fasírtreceptje elkészítése:
A babot elkezdjük sós vízben főzni. Mikor a víz felforrt, leszűrjük, majd ismét főzni tesszük. Ezt a folyamatot 2-3x megismételjük, majd hozzáadjuk a hámozott, reszelt répát és a pasztinákot, az apróra vágott hagymát, sót és babérlevelet.
Miután a bab megfőtt, leszűrjük róla a vizet, áttörjük vagy leőröljük, hozzáadjuk a vízben áztatott kenyérbelet és a főtt rizst, majd a zúzott fokhagymát, csombort, kaprot, petrezselymet és sóval, borssal ízesítjük.
Ezt a keveréket jól összegyúrjuk, majd fasírtokat formázunk belőle, amiket lisztbe forgatunk, majd forró olajban ropogósra sütünk.
0 hozzászólás