Nagymamám-féle körömpörkölt hozzávalók:

4 db hátsó köröm

1 kg sertéslapocka

delikát

só, bors

majoránna

4 fej hagyma

1 evőkanál enyhén csípős pirospaprika

Nagymamám-féle körömpörkölt elkészítése:

A körmöket kevés delikáttal, sóval kuktában puhára főzzük. Kicsontozzuk.

A hagymát felaprítjuk.

Egy kg sertéslapockát felkockázunk. Teflonedénybe egy réteg húst, rá egy réteg hagymát, arra körmöt teszünk. Ezt addig folytatjuk, míg az alapanyag el nem fogy.

Minden húsréteget megszórunk egy kevés borssal és majoránnával. A köröm főzővizével felengedjük, hogy ellepje. Lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg megpuhul. A levének egészen sűrűnek és ragadósnak kell lenni.

Amikor kész, egy púpozott evőkanál enyhén csípős paprikát teszünk bele, de már ekkor csak kicsit forraljuk.

Sós vízben főtt burgonyával vagy friss kenyérrel és kovászos uborkával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc