Narancschutney hozzávalók:

1 kg narancs

25 dkg mazsola

15 dkg barna cukor

2 evőkanál balzsamecet

körömnyi gyömbér

késhegynyi reszelt szerecsendió

Narancschutney elkészítése:

Az alaposan megmosott narancsok közül egynek lereszeljük a héját. Ezután az összes narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér héját is lefejtjük róla.

A gerezdeket borító hártyát eltávolítjuk, azaz a narancsot kifilézzük, húsűt felkockázzuk, a közben kicsepegő levét egy edényben felfogjuk.

A narancskockákat és a -levet, a mazsolát, a cukort, az ecetet, a megtisztított, lereszelt gyömbért és a szerecsendiót egy edénybe tesszük, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután kisebb üvegekbe kanalazzuk, csavaros tetővel lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

Grillezett halak, zöldségek mellé kínáljuk.

Befőzés (Cser Kiadó)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc