Narancshéj cukros lében tartósítva hozzávalók:
narancs
Híg szörp
1 kg cukor
1l víz
1/2 rúd vanília
Narancshéj cukros lében tartósítva elkészítése:
Hámozd meg a négybe vágott narancsot úgy, hogy a héj lehetőleg egyben maradjon.
Tedd fel főni bő vízben és főzd addig, amíg megpuhul, vagyis könnyen belemegy a villa. Vedd le a tűzről és öblítsd át hidegvízzel több léből.
Tedd fel újra főni lassú tűzön, majd egy óra múlva tedd félre pihenni.
Másnap újból főzd egy órát lassú tűzön egy kicsit sűrűbb szirupban.
Ugyanezt folytasd az elkövetkező két napban is és használj egyre sűrűbb szörpöt.
Ezután a narancshéjat tedd befőttesüvegbe.
Egy liter szörpöt főzz meg egy kanál szőlőcukorral, amíg sűrű, ragadós masszát kapsz (csöppents a két ujjad közé egy csöppet).
Ezt a masszát öntsd a befőttesüvegben lévő a narancshéjra, amíg teljesen ellepi.
Miközben a szirup fő, az edény széleit törölgesd meg egy nedves ronggyal, hogy ne keménykedjen meg a cukor.
0 hozzászólás