Narancslekváros szuflé hozzávalók:

2 narancs

1 csésze narancslekvár

10 dkg vaj

2 csésze liszt

1 evőkanál ecet

1 tojás

4 evőkanál zsemlemorzsa

rum

1 csésze tejföl

Narancslekváros szuflé elkészítése:

A narancslekváros szufléhoz a lisztet összekeverjük a hideg tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot és a felaprított vajat. Feltesszük a tűzre és fakanállal addig keverjük, amíg el nem kezd főni; ekkor levesszük és 5 percig gyors mozdulatokkal addig keverjük, míg a massza krémszerűvé válik.

A narancs héját finomra vágjuk és összekeverjük a tojások sárgájával. A tojásfehérjéket habbá verjük és belecsorgatjuk a masszába, hogy az vékonyabb legyen. Vajjal kikent, cukorral meghintett szufléformába csorgatjuk és egy bain-marie edénybe helyezve 1 órára sütőbe tesszük.

A felfújtat egy kerek tányérra borítjuk. Majd forraljunk fel 4 dl vizet 2 kockacukorral és a finomra darabolt narancs héjával. Mindezt hagyjuk 5 percig összefőni.

Végül pedig hozzáöntjük a narancslevet és a likőrt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc