Narancslekváros szuflé hozzávalók:
2 narancs
1 csésze narancslekvár
10 dkg vaj
2 csésze liszt
1 evőkanál ecet
1 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
rum
1 csésze tejföl
só
Narancslekváros szuflé elkészítése:
A narancslekváros szufléhoz a lisztet összekeverjük a hideg tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot és a felaprított vajat. Feltesszük a tűzre és fakanállal addig keverjük, amíg el nem kezd főni; ekkor levesszük és 5 percig gyors mozdulatokkal addig keverjük, míg a massza krémszerűvé válik.
A narancs héját finomra vágjuk és összekeverjük a tojások sárgájával. A tojásfehérjéket habbá verjük és belecsorgatjuk a masszába, hogy az vékonyabb legyen. Vajjal kikent, cukorral meghintett szufléformába csorgatjuk és egy bain-marie edénybe helyezve 1 órára sütőbe tesszük.
A felfújtat egy kerek tányérra borítjuk. Majd forraljunk fel 4 dl vizet 2 kockacukorral és a finomra darabolt narancs héjával. Mindezt hagyjuk 5 percig összefőni.
Végül pedig hozzáöntjük a narancslevet és a likőrt.
0 hozzászólás