Narancsos fűszeres csirkemell hozzávalók:

húshoz:

csirkemellfilé

1 hagyma (apróra vágva)

1 gerezd fokhagyma (zúzva)

3 evőkanál  joghurt

só, bors

narancshéj

kevés olaj

páchoz:

1 citrom leve

1 narancs leve

1 kiskanál feketetea

gyömbér

rozmaring

Narancsos fűszeres csirkemell elkészítése:

A narancsos fűszeres csirkemellhez a páclevet keverjük össze egy tálban, tegyük bele a megmosott húst, 1 órát hagyjuk a lében a hűtőben.

Egy serpenyőben kevés olajban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, a lecsöpögtetett csirkemellet beletesszük, mindkét oldalát megpirítjuk, a páclevet ráöntük, fűszerezzük, és lassú tűzön lefedve pároljuk, amíg megpuhul (kb 20 perc).

Ha kész, kivesszük a húst egy tálba, melegen tartjuk.

A főzőléhez adjuk a joghurtot és a narancshéjat, 1-2 percig melegítjük, majd ráöntjük a félretett húsra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc