Narancsos kenyérszuflé hozzávalók:
10 dkg fehér kenyérbél
1/2 l tej
egy narancs leve
15 dkg vaj
6 tojássárgája
15 dkg darált cukor
narancshéj
2 narancs
mandula
Narancsos kenyérszuflé elkészítése:
A 10 dkg fehér kenyérnek a belét addig főzzük a tejben, amíg mártásszerű nem lesz. Keverjük össze egy szép narancs kipréselt, leszűrt levével. Közben a 15 dkg vajat keverjük ki a 6 tojássárgájával, a 15 dkg darált cukorral és egy kevés narancshéjjal.
Mindezt adjuk hozzá a kenyérhez és tegyük bele az apró szeletekre vágott kandírozott narancsot, pár darab morzsolt mandulát, végül pedig a 6 tojás habbá vert fehérjét. Egy kivajazott Bain-marie edényben háromnegyed órán át főzzük, majd a szuflét kiborítjuk egy tányérra.
A szuflét vanília vagy egyéb, ízlés szerinti mártással tálaljuk.
0 hozzászólás