Narancsos kenyérszuflé hozzávalók:

10 dkg fehér kenyérbél

1/2 l tej

egy narancs leve

15 dkg vaj

6 tojássárgája

15 dkg darált cukor

narancshéj

2 narancs

mandula

Narancsos kenyérszuflé elkészítése:

A 10 dkg fehér kenyérnek a belét addig főzzük a tejben, amíg mártásszerű nem lesz. Keverjük össze egy szép narancs kipréselt, leszűrt levével. Közben a 15 dkg vajat keverjük ki a 6 tojássárgájával, a 15 dkg darált cukorral és egy kevés narancshéjjal.

Mindezt adjuk hozzá a kenyérhez és tegyük bele az apró szeletekre vágott kandírozott narancsot, pár darab morzsolt mandulát, végül pedig a 6 tojás habbá vert fehérjét. Egy kivajazott Bain-marie edényben háromnegyed órán át főzzük, majd a szuflét kiborítjuk egy tányérra.

A szuflét vanília vagy egyéb, ízlés szerinti mártással tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc