Narancsos oroszkrém torta hozzávalók:
5 tojás
12 dkg cukor
15 dkg liszt
1 csg sütőpor
fél dl étolaj
fél dl víz
Krém:
2 csg vaníliás puding
6 dl tej
2 kanál cukor
2 dl tejszín
1 narancs húsa
Diszítéshez:
2 dl tejszín
1 narancs
mandula
Narancsos oroszkrém torta elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikeverem.
A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.
26 centis, kapcsos tortaformába tettem, amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem.
170 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor kihűlt, a tortaformát lekapcsoltam.
A torta lapot három egyforma lapra felvágtam.
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem, amikor langyosra kihűlt, a felvert tejszínhabbal összekevertem.
A narancs húsát apró darabokra vágtam és a krémbe belekevertem.
A torta alsó lapját megkentem, rátettem a második lapot, ezt is megkentem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagytam.
A felső lapra a maradékot rásimítottam.
A két deci tejszínt narancs levével és a porcukorral habbá vertem. Ezzel díszítettem fel a tortát.
Az oldalára pörkölt mandulaforgácsot és narancsot tettem.
0 hozzászólás