Narancsos palacsinta vanília öntettel hozzávalók:
12 híg palacsinta (víz +tojás + liszt + egy narancsnak a reszelt héja + sütőpor + vanília)
25 dkg édes túró
6 tojás
16 evőkanál cukor
4 vaníliapor
A vanília öntethez:
tejföl
2 vaníliapor
3 tojássárgája
5 kanál cukor
Narancsos palacsinta vanília öntettel elkészítése:
A vanília öntethez a tejfölt kikavarjuk 2 csomag vaníliaporral, 5 evőkanál cukorral és 3 tojás sárgájával, majd lassú tűzre főni tesszük.
Amíg fő, töltsük meg a palacsintákat és helyezzük őket egy tepsibe, akár a töltött káposztát.
Amikor a mártás felfőtt, csorgassuk rá a palacsintára.
Amíg a 6 tojás fehérjét felverjük habnak az utolsó 6 kanál cukorral, a tepsit tegyük forró sütőbe.
Amikor a habot felvertük, kivesszük a tepsit és rásimítjuk a habot úgy, hogy mindenütt egyforma réteget képezzen.
Vissza tesszük a nagy lángon égő sütőbe és addig sütjük, amíg a habcsók aranyszínű nem lesz.
A töltelékhez összekeverjük a túrót 5 evőkanál cukorral, 2 vaníliaporral, reszelt narancshéjjal, 3 tojás sárgájával, 50 dkg tejföllel és egy kevés porcukorral.
Amikor kész, meghintjük porcukorral és ráreszeljük a narancshéjat. Jó étvágyat!
A receptet Misha ajánlotta.
0 hozzászólás