Narancsos palacsinta vanília öntettel hozzávalók:

12 híg palacsinta (víz +tojás + liszt + egy narancsnak a reszelt héja + sütőpor + vanília)

25 dkg édes túró

6 tojás

16 evőkanál cukor

4 vaníliapor

A vanília öntethez:

tejföl

2 vaníliapor

3 tojássárgája

5 kanál cukor

Narancsos palacsinta vanília öntettel elkészítése:

A vanília öntethez a tejfölt kikavarjuk 2 csomag vaníliaporral, 5 evőkanál cukorral és 3 tojás sárgájával, majd lassú tűzre főni tesszük.

Amíg fő, töltsük meg a palacsintákat és helyezzük őket egy tepsibe, akár a töltött káposztát.

Amikor a mártás felfőtt, csorgassuk rá a palacsintára.

Amíg a 6 tojás fehérjét felverjük habnak az utolsó 6 kanál cukorral, a tepsit tegyük forró sütőbe.

Amikor a habot felvertük, kivesszük a tepsit és rásimítjuk a habot úgy, hogy mindenütt egyforma réteget képezzen.

Vissza tesszük a nagy lángon égő sütőbe és addig sütjük, amíg a habcsók aranyszínű nem lesz.

A töltelékhez összekeverjük a túrót 5 evőkanál cukorral, 2 vaníliaporral, reszelt narancshéjjal, 3 tojás sárgájával, 50 dkg tejföllel és egy kevés porcukorral.

Amikor kész, meghintjük porcukorral és ráreszeljük a narancshéjat. Jó étvágyat!

A receptet Misha ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc