Néger kocka hozzávalók:
Tészta
4 tojás
40 dkg cukor
15 dkg margarin
3 evőkanál kakaópor
1 pohár tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
Máz
3 evőkanál tej
2 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
10 dkg margarin
Néger kocka elkészítése:
A néger kocka elkészítését azzal kezdjük, hogy a tojássárgákat, 20 dkg porcukrorral, a margarinnal és a kakaóporral habosra keverjük.
Hozzáöntjük a tejet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a liszttel simára keverjük, hogy önthető legyen.
Zsírozott, lisztezett normál méretű tepsiben sütjük.
Vízgőzön 4 tojásfehérjét habbá verünk 20 dkg porcukorral. A megsült és kihűlt tésztára öntjük és vizes késsel egyenletesen elkenjük.
A néger kocka mázához a tejet 2 dkg porcukorral és a kakaóval felfőzzük, a tűzről levéve pedig elkeverjük benne a margarint. A hab tetejére öntjük, és gyorsan, óvatosan elkenjük rajta, majd kihűlve kockára vágjuk.
0 hozzászólás