Négy évszak süti hozzávalók:

Lap

8 tojás

8 evőkanál cukor

8 evőkanál liszt

3 evőkanál olaj

egy csipetnyi só

vanília eszencia

1 tasak sütőpor

Díszítés

4 tasak tortazselé (2 piros, 2 átlátszó)

egy nagy kompót fekete szőlő (vagy más kompót)

4 érett kivi

1 nagy narancs

1 alma

1 banán

vanília eszencia

néhány evőkanál tejszín

Négy évszak süti elkészítése:

Verd fel a tojásfehérjéket egy kis sóval, add hozzá a cukrot, felvert sárgájákat, olajat, vanília eszenciát és a sütőporral összekevert lisztet.

Bélelj ki papírral egy formát, öntsd bele a tésztát, majd tedd 20 percre az előmelegített sütőbe.

Miután kész, válaszd le a tésztát a papírról, hagyd kihűlni és helyezd egy téglalap alakú tálcára.

Hámozd meg és szeleteld vékonyra a gyümölcsöket (hagyd utoljára az almát és a banánt, hogy ne barnuljanak meg). Öntsd le a kompót levét, majd hagyd lecsepegni a szőlőt egy szűrőben.

Készítsd el a piros zseléket a kompót levével. Miután felfőtt, hagyd hűlni kicsit, majd öntsd a tésztalapra. Oszd a lapot négy egyenlő részbe, és díszítsd mindegyiket más-más gyümölccsel (az almát és banánt egy helyre tedd).

Készítsd el az átlátszó zselét is, felfőzve 450 ml vizet 5-6 evőkanál cukorral és a vanília eszenciával. Addig kevergesd, amíg összeáll. Öntsd a forró zselét a gyümölcsökre.

Tedd néhány percre hűtőbe, majd díszítheted tejszínhabbal, de tálalhatod egyszerűen is.

A gyümölcsös négy évszak süti receptjét ani67 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc