Nudli – sósan és édesen hozzávalók:

8-10 burgonya

1 tojás

liszt

amennyi szükséges

pirított hagyma

cukor és olvasztott vaj

Nudli – sósan és édesen elkészítése:

Főzd meg a burgonyát héjában és hagyd kihűlni. Szedd le a héját és törd jól össze. Keverd hozzá a tojást és a sót és annyi lisztet amennyi szükséges ahhoz, hogy a tészta ne ragadjon a kezedhez.

Sodorj vékony rudakat belőle, és szeleteled fel őket megfelelő méretűekre.

Tegyél fel forrni sós, olajos vizet, majd tedd bele a nudlikat. Amikor felemelkednek a víz tetejére, szedd ki őket. Leöntheted pirított hagymával vagy cukros olvasztott vajjal.

De készíthetünk hozzá édes prézlit is (kevés vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és összekeverjük cukorral)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc