Nudli – sósan és édesen hozzávalók:
8-10 burgonya
1 tojás
liszt
amennyi szükséges
só
pirított hagyma
cukor és olvasztott vaj
Nudli – sósan és édesen elkészítése:
Főzd meg a burgonyát héjában és hagyd kihűlni. Szedd le a héját és törd jól össze. Keverd hozzá a tojást és a sót és annyi lisztet amennyi szükséges ahhoz, hogy a tészta ne ragadjon a kezedhez.
Sodorj vékony rudakat belőle, és szeleteled fel őket megfelelő méretűekre.
Tegyél fel forrni sós, olajos vizet, majd tedd bele a nudlikat. Amikor felemelkednek a víz tetejére, szedd ki őket. Leöntheted pirított hagymával vagy cukros olvasztott vajjal.
De készíthetünk hozzá édes prézlit is (kevés vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, és összekeverjük cukorral)
0 hozzászólás