Nyári erdei vadgomba tokány hozzávalók:
1 kg gomba
200 g hagyma
2-3 paprika
2-3 paradicsom
100 ml olaj
50 g paradicsomszósz
4 gerezd fokhagyma
150 ml olaj
1 babérlevél
1 kiskanál liszt
só
bors
Nyári erdei vadgomba tokány elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajban megpároljuk. Külön olajban pároljuk a hagymát, adunk hozzá lisztet és pároljuk még arany színü lesz. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fokhagymát (apróra vágva), vékonyra vágott paprikát, babérlevelet, sót, borsot. Felöntjük vízzel és 10-15 percet főzzük. Beleöntjük a gombát és a kis kockákra vágott paradicsomot. 5 percet főzzük.
Hidegen vagy melegen tálaljuk friss házi kenyérrel, amin érzik a búza íze.
A nyári erdei vadgomba tokány nenea Radu ajánlotta.
0 hozzászólás