Nyári erdei vadgomba tokány hozzávalók:

1 kg gomba

200 g hagyma

2-3 paprika

2-3 paradicsom

100 ml olaj

50 g paradicsomszósz

4 gerezd fokhagyma

150 ml olaj

1 babérlevél

1 kiskanál liszt

bors

Nyári erdei vadgomba tokány elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajban megpároljuk. Külön olajban pároljuk a hagymát, adunk hozzá lisztet és pároljuk még arany színü lesz. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a fokhagymát (apróra vágva), vékonyra vágott paprikát, babérlevelet, sót, borsot. Felöntjük vízzel és 10-15 percet főzzük. Beleöntjük a gombát és a kis kockákra vágott paradicsomot. 5 percet főzzük.

Hidegen vagy melegen tálaljuk friss házi kenyérrel, amin érzik a búza íze.

A nyári erdei vadgomba tokány nenea Radu ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc