Nyárson sült szószos csirkemell hozzávalók:
50 dkg csirkemell
20 dkg joghurt
2 padlizsán
10 dkg majonéz
1 paprika
1 csípős paprika
3 paradicsom
olivaolaj
menta levél
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
só
bors
Nyárson sült szószos csirkemell elkészítése:
Először is összekevered a joghurtot az olivaolajjal és a száraz csípős paprikával, majd bepácolod a csirkemellett ezzel a keverékkel.
A szószhoz szükéged van egy meghámozott és apróra vágott paradicsomra, egy babérlevélre, hagymára, fokhagymára és paprikára (ezek is apróra vágva).
Kevés olajon megpárolod. Hozzáadsz egy csípős paprikát és néhány mentalevelet. Sózod, borsozod, majd hagyod kihűlni.
Ugyancsak a szószhoz szükséged van padlizsánra is (sózod, majd kiszorítod a levét), melyet a grillen kell megsütnöd.
Közben a pácolt húst nyársra húzod és a forró grillre helyezed.
Míg ez sül, befejezed a szószt: összekevered a párolt zöldséget és a friss paprikát a mentás joghurttal, tejföllel és majonézzel. Ízlés szerint sózod, borsozod. Végül hozzáadod a padlizsánt és hagyod kihűlni.
A forró csirkét hideg szósszal és rizs körettel tálalod.
A receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás