Nyelv rizzsel és borsóval hozzávalók:

750 g sertés nyelv

1/2 kg borsó

200 g főtt rizs

100 g vaj

2 tojás

1 evőkanál zsemlemorzsa

paradicsomszósz vagy tejfölös szósz

Nyelv rizzsel és borsóval elkészítése:

A megmosott nyelvet főzd meg sós vízben, húzd le róla a bőrt, hagyd kihűlni és vágd fel vékony csíkokra. A megmosott rizst főzd ugyanabban a vízben, amelyikben a nyelvet is főzted és főzd meg külön a borsót is.

Egy kivajazott és zsemlemorzsával beszórt forma széleire tedd a felszeletelt nyelvet, a közepébe felváltva tegyél egy réteg borsót, rá egy réteg rizset, amibe belekeverted a két tojást.

A felső réteg legyen rizs. Tedd a tetejére a megmaradt vajdarabokat. Fedd le és főzd vízfürdőben. Borítsd egy tányérra és tálald paradicsomos vagy tejfölös szósszal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc