Nyírteleki pacalleves hozzávalók:

1 kg pacal

3-4 szál sárgarépa

3-4 szál petrezselyemgyökér

1 pohár tejföl

2 evőkanál ételízesítő

1 citrom babérlevél

2 szál zellerlevél

1 gerezd fokhagyma

bors

Nyírteleki pacalleves elkészítése:

A pacalt megtisztítom, ecetes, sós vízzel leforrázom. Majd sós, ételízesítő porral ízesített vízben puhára főzöm. A főzővízből kivéve felcsíkozom. Abban a lében, amiben a pacal főtt, megfőzöm a répát és a petrezselyemgyökeret, majd hozzáadom a pacalt és a fűszereket. Tejföllel behabarom, és citromkarikával, fokhagymás tejföllel díszítve tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc