Nyúl marengói módra hozzávalók:

4-6 személyre

1,5 kg nyúlhús

40 dkg laska- vagy erdei gomba

3 dl száraz fehérbor

1 fej vöröshagyma

1 dl paradicsomlé

1 púpos evőkanálnyi liszt

petrezselyemzöld

olaj

bors

Nyúl marengói módra elkészítése:

A házinyúl húsát (combokat, gerincet) vágd kisebb darabokra, s sózd be. A vöröshagymát reszeld le, s egy csokornyi petrezselymet vágj apróra. Kevés forró olajon kissé pirítsd meg a húst. Ha már kezd színesedni, add hozzá a hagymát és a petrezselymet.

Keverd meg, öntsd alá a bor kétharmadát, majd lassú tűzön fedő alatt párold. A megtisztított gombát szeleteld fel, s amikor a nyúl már félig megpuhult, add a húshoz.

Ha a gomba kieresztette a levét, mehet bele a maradék bor is. Amikor a hús kész, lisztszórással, illetve beforralással sűrítsd be a levét, majd borsozd meg, keverd hozzá a paradicsomlét, és vedd le a tűzről.

Ha nincs nyúl, baromfihússal is érdemes megpróbálni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc