Nyúl tokány hozzávalók:
1 kg nyúlhús
1 hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 sárgarépa
3-4 evőkanál olaj
3 evőkanál paradicsomlé
néhány fekete olivabogyó
só, bors
zöld csombor
édes fűszerpaprika
Szósz
500 ml száraz fehér bor
200 ml víz
3-4 gerezd fokhagyma
1 hagyma
szemes bors
1 babérlevél
Nyúl tokány elkészítése:
A nyúlhúst levágjuk a csontokról és felaprózzuk. A bort összekeverjük a vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, néhány szem borsot, a feldarabolt babérlevelet, a négybe vágott hagymát és a húsdarabokat. Lefedjük az edényt és hidegre tesszük 3-4 órát. Kivesszük a húst a pácból és jól lecsorgatjuk. Megpirítjuk minden oldalát kevés olajban. Ebbe az olajba tesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és paprikát. 5-6 perc párolás után felöntjük 100 ml vízzel és 100 ml páclével.
Belerakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával és csomborral ízlés szerint, majd alacsony tűzön pároljuk 20 percet. Hozzáadjuk a paradicsomlevet és további 20-25 percet pároljuk. Az utolsó 5 percben belerakjuk az olivabogyókat is.
Melegen vagy hidegen tálaljuk egy nagy pohár vörös borral.
A nyúl tokány receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás