Nyúl tokány hozzávalók:

1 kg nyúlhús

1 hagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 paprika

1 sárgarépa

3-4 evőkanál olaj

3 evőkanál paradicsomlé

néhány fekete olivabogyó

só, bors

zöld csombor

édes fűszerpaprika

Szósz

500 ml száraz fehér bor

200 ml víz

3-4 gerezd fokhagyma

1 hagyma

szemes bors

1 babérlevél

Nyúl tokány elkészítése:

A nyúlhúst levágjuk a csontokról és felaprózzuk. A bort összekeverjük a vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, néhány szem borsot, a feldarabolt babérlevelet, a négybe vágott hagymát és a húsdarabokat. Lefedjük az edényt és hidegre tesszük 3-4 órát. Kivesszük a húst a pácból és jól lecsorgatjuk. Megpirítjuk minden oldalát kevés olajban. Ebbe az olajba tesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és paprikát. 5-6 perc párolás után felöntjük 100 ml vízzel és 100 ml páclével.

Belerakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával és csomborral ízlés szerint, majd alacsony tűzön pároljuk 20 percet. Hozzáadjuk a paradicsomlevet és további 20-25 percet pároljuk. Az utolsó 5 percben belerakjuk az olivabogyókat is.

Melegen vagy hidegen tálaljuk egy nagy pohár vörös borral.

A nyúl tokány receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc