Nyúlpaprikás galuskával hozzávalók:
2 db nagyobb vagy 4 kisebb nyúlcomb
1 evőkanál zsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 kávéskanálnyi bors
1 dl tejföl
kevés pirospaprika
só
Nyúlpaprikás galuskával elkészítése:
A combokat kicsontozzuk, kockákra vágjuk, és sós-ecetes vízben 10 percig abáljuk. A zsírt felolvasztjuk, és beletesszük az apróra vágott hagymát, amit világosra pirítunk. Kevés vízzel felöntjük, és amikor már forr, megszórjuk pirospaprikával. Belerakjuk a húsdarabokat és annyi vízzel öntjük fel, hogy a húst ellepje. Lefedjük, és lassú tűzön főzzük.
Félfövésben megsózzuk és megborsozzuk. Legvégül pedig ráöntjük a fél doboz tejfölt, amivel egyszer átforraljuk. Galuskával, tésztával, makarónival vagy széles metéltel tálaljuk.
0 hozzászólás