Nyúlsült zöldségekkel hozzávalók:

1 nyúl

2-3 répa

1 petrezselyem

3-4 kisebb hagyma

2 kápia- vagy gogospaprika

2 csípős paprika

6-7 gerezd fokhagyma

fél pohár fehérbor

3-4 kisebb paradicsom

Húspác

rozmaring

kis zsálya

csombor

pirospaprika

bors

100 ml oliva olaj

fél citrom leve

Nyúlsült zöldségekkel elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk.

Egy tepsit kikenünk és vegyesen belehelyezzük őket.

A fokhagymát nem tisztítottam meg, egyben adtam hozzá a többihez, épp csak megtörtem kicsit a kés fokával.

A nyulat 6 darabba osztjuk és a zöldségekre helyezzük.

A pácot összekeverjük és megkenjük vele a húst.

Az egészre ráöntjük a bort és egy fél pohár vizet, fóliával befedjük és másfél óráig sütjük alacsony hőfokon.

Aztán eltávolítjuk a fóliát és még hagyjuk egy kicsit pirulni.

Én sült krumplival tálaltam.

A receptet Amalia aa ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc